Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

iTriage: Ένας γιατρός… στην τσέπη


   Σχεδόν εννέα μήνες έχουν περάσει από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του iTriage ένα applicationγια συσκευές smartphone. Η εφαρμογή αυτή δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να κάνει… διάγνωση των συμπτωμάτων του.
   Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να σημειώσει το πώς αισθάνεται σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, προκειμένου η εφαρμογή να εμφανίσει πιθανές ασθένειες ή και ακόμη να αναζητήσει πληροφορίες για οποιαδήποτε νόσο. Κατόπιν της διάγνωσης των συμπτωμάτων, η εφαρμογή παρέχει βασικές προτάσεις για το πώς να αντιμετωπιστούν καθώς και το πότε επιβάλλεται η επίσκεψη στο γιατρό.
   Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι εάν έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας θα πρέπει να δείτε άμεσα έναν γιατρό και όχι απλώς να βασιστείτε σε μια εφαρμογή. Το iTriageμπορεί να ενημερώσει τον χρήστη για το ποιοι γιατροί βρίσκονται κοντά στην περιοχή του και σε τι είδους περιπτώσεις ειδικεύονται, ενώ επιπλέον περιέχει και μια μεγάλη βάση δεδομένων όσον αφορά τα φάρμακα, καθώς και λίστες με παρενέργειες ή περιπτώσεις υπερβολικής δόσης.  
   Βέβαια, το applicationαυτό δεν συνίσταται για όσους ανησυχούν με το παραμικρό, καθώς αν για παράδειγμα γράψεις ότι έχεις πονοκέφαλο, η εφαρμογή θα σου «βγάλει» ότι μπορεί να έχεις μέχρι και όγκο… Αντιθέτως, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στην περίπτωση που το παιδί σας παραπονιέται για στομαχόπονο ή κάποια άλλη μυστηριώδη ασθένεια που προκύπτει μόνο τις καθημερινές στο σχολείο.
   Γενικότερα, στο σημείο όπου θα βρείτε τελικά ποια είναι ασθένεια σας ή η κατάσταση στην οποία ταιριάζουν τα συμπτώματα που έχετε, η εφαρμογή προτείνει λύσεις και εμφανίζει μία λίστα από νοσοκομεία στην περιοχή. Σε ορισμένες περιπτώσεις το iTriageθα σας ενημερώσει και για το ποιος είναι μέσος χρόνος αναμονής στην κλινική –ισχύει τουλάχιστον στο εξωτερικό.
   Αυτό για το οποίο όμως η συγκεκριμένη εφαρμογή ξεχωρίζει, είναι το ότι έχει συλλέξει μία μεγάλη βάση δεδομένων και καθιστά εύκολη την ανάγνωση και εμπέδωση τους. Όπως προαναφέρθηκε, δεν μπορεί κανείς να βασιστεί σε ένα applicationόσον αφορά την υγεία του, ωστόσο το iTriageαποτελεί ανακούφιση για την περίπτωση που ανησυχεί πολύ για ένα σύμπτωμα.
   Εξάλλου, όπως μεταδίδει το mashable.com, οι γιατροί πιστεύουν ότι η αναζήτηση πληροφοριών για την υγεία διαδικτυακά, προτρέπει τον ασθενή να προσέχει περισσότερο την υγεία του.
   Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο διευθύνον σύμβουλος (CEO) του iTriagePeterHudson, παρευρέθη στον Λευκό Οίκο στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από πρόσκληση του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας των ΗΠΑ, ToddPark, προκειμένου να μιλήσει για την μέχρι πρόσφατα εξέλιξη της εφαρμογής.
   Η αμερικανική κυβέρνηση έλαβε την πρωτοβουλία να διαθέσει ελεύθερα τα δεδομένα που αφορούν την υγεία (Open Data Initiative), στο πλαίσιο της οποίας το iTriage αξιοποίησε τη βάση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου