Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

θεραπεία μεσω εικονικής πραγματικότητας


Ειδική στην τέχνη, στο ντιζάϊν και τους υπολογιστές, η καθηγήτρια Diane Gromala έχει ζήσει τον πόνο τα τελευταία 25 χρόνια. Δουλεύοντας με τις έννοιες του συνειδητού διαλογισμού -κατά τον οποίο ο ασθενής εστιάζει στον πόνο του προκειμένου να τον ελέγξει- η Dr. Gromala και η ομάδα της δημιούργησαν ένα πολύ δυνατό περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει στους ασθενείς να αλληλεπιδρούν με τον εαυτό τους χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις ώστε να μετριάζουν σημαντικά τα επίπεδα του πόνου.
Η κυρία Gromala έχει αναπτύξει επίσης την εικονική πραγματικότητα (VR) για ν’αντιμετωπίσει τις φοβίες, το άγχος, την νόσο του Parkinson καθώς και για να βοηθήσει παιδιά που κάνουν χημειοθεραπεία.
Είναι ιδρύτρια και διευθύντρια της Ερευνητικής Ομάδας «Μεταμορφώνοντας τον Πόνο«. Οι γιατροί που ασχολούνται με τον πόνο, οι ειδικοί των κομπιούτερ, οι νευροεπιστήμονες, οι ψυχοθεραπευτές, οι παραγωγοί των μέσων ενημέρωσης, οι σχεδιαστές και οι καλλιτέχνες, που αποτελούν αυτή την ομάδα, αναπτύσσουν νέα είδη τεχνολογίας για να βοηθήσουν 1 στους 5 -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- κατοίκους της Β. Αμερικής που πάσχουν από αυτή την “σιωπηρή επιδημία” που ονομάζεται χρόνιος πόνος.
Η τρέχουσα δουλειά της γύρω από την εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 20 νοσοκομεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου